skoro krzaczki uginają się pod ciężarem tych pysznych owoców,
zachęcając do wykorzystania ich w swoich przepisach.
Maliny fantastycznie sprawdzają się w słodkich deserach,
ale warto wykorzystać je także w daniach wytrawnych np. sałatkach.
Uwielbiam sałatki z wykorzystaniem owoców: malin, truskawek czy arbuza.
Składniki:
100 g mixu sałat (szpinak, rukola, liście botwinki)
70 g sera z niebieską pleśnią,
200 g malin,
2 łyżki płatków migdałowych,
miodowy winegret z tego przepsiu.
Sałatę umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ułożyć go na sałacie.
Całość posypać obficie malinami oraz uprażonymi na suchej
patelni
płatkami migdałowymi.
Polać po wierzchu miodowym winegretem i gotowe.
Można rozkoszować się fantastycznym smakiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz