wtorek, 11 czerwca 2019

Sałatka z arbuza, rukoli i fety


Lekka, orzeźwiająca sałatka, idealna na panujące za oknem upały.
Prosta w przygotowaniu, a jednocześnie świetnie wyglądająca
(dzięki 3 głównym składnikom w 3 różnych kolorach)
i równie rewelacyjnie smakująca.
Zróbcie koniecznie!


Składniki:
400 g arbuza,
100 g  sera feta,
2 garście rukoli,
2 łyżki płatków migdałowych

Dodatkowo miodowy winegret z tego przepisu.


Rukolę umyć, osuszyć, ułożyć na talerzu.
Arbuza oraz fetę pokroić w kostkę, ułożyć na rukoli.
Płatki  migdałów uprażyć na suchej patelni,
posypać na wierzchu sałatki.
Polać miodowym sosem winegret
i gotowe, można rozkoszować się smakiem.


Ta sałatka to świetne uzupełnienie dań z grilla. 
Smacznego!

2 komentarze: