Lekka,
orzeźwiająca sałatka, idealna na panujące za oknem upały.
Prosta
w przygotowaniu, a jednocześnie świetnie wyglądająca
(dzięki
3 głównym składnikom w 3 różnych kolorach)
i
równie rewelacyjnie smakująca.
Zróbcie
koniecznie!
Składniki:
400 g arbuza,
100
g sera feta,
2
garście rukoli,
2
łyżki płatków migdałowych
Dodatkowo
miodowy winegret z tego przepisu.
Rukolę
umyć, osuszyć, ułożyć na talerzu.
Arbuza
oraz fetę pokroić w kostkę, ułożyć na rukoli.
Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni,
posypać
na wierzchu sałatki.
Polać
miodowym sosem winegret
i
gotowe, można rozkoszować się smakiem.
Ta sałatka to świetne uzupełnienie dań z grilla.
Smacznego!
Uwielbiam połączenie fety i arbuza :)
OdpowiedzUsuńJa też, zwłaszcza latem :)
Usuń