sobota, 24 sierpnia 2019

Wrapy z kurczaka z chrupiącymi warzywami

Bardzo lubię klasyczne wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami.
Stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych kanapek,
można je zabrać do szkoły/pracy jako drugie śniadanie,
mogą też być fajną przekąską podczas spotkania ze znajomymi.


Składniki:
2 tortille,
1/2 czerwonej papryki,
1/2 żółtej papryki,
garść mixu sałat,
1 pierś z kurczaka,
2 łyżki przyprawy do gyrosa,
2 łyżki oleju rzepakowego,
różowy dip majonezowy z tego przepisu.


Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paseczki, obsypać obficie przyprawą,
usmażyć na patelni do zrumienienia mięsa.
Z majonezu i ketchupu przygotować gładki sos, posmarować nim tortille.
Na środku każdego placka (pionowy pasek po środku) ułożyć kawałki 
kurczaka, pokrojoną w paski paprykę i mieszankę sałat.
Tortille zwinąć w ciasny rulon, przekroić na pół i gotowe.
Smaczne i proste.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz