Bardzo lubię klasyczne wrapy z kurczakiem i chrupiącymi
warzywami.
Stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych kanapek,
można je zabrać do szkoły/pracy jako drugie śniadanie,
mogą też być fajną przekąską podczas spotkania ze znajomymi.
Składniki:
2 tortille,
1/2 czerwonej papryki,
1/2 żółtej papryki,
garść mixu sałat,
1 pierś z kurczaka,
2 łyżki przyprawy do gyrosa,
2 łyżki oleju rzepakowego,
różowy dip majonezowy z tego przepisu.
Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paseczki, obsypać obficie
przyprawą,
usmażyć na patelni do zrumienienia mięsa.
Z majonezu i ketchupu przygotować gładki sos, posmarować nim tortille.
Na środku każdego placka (pionowy pasek po środku) ułożyć
kawałki
kurczaka, pokrojoną w paski paprykę i mieszankę sałat.
Tortille zwinąć w ciasny rulon, przekroić na pół i gotowe.
Smaczne i proste.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz