Bardzo
lubię ten dip.
Jego
przygotowanie jest dziecinnie proste,
zajmuje
dosłownie chwilę a jest bardzo smaczny,
pasuje do
grillowanego mięsa, frytek, fit nuggetsów,
czy
piersi kurczaka zapiekanej w krakersach.
Przygotowuję ten dip w dwóch wersjach: gładki
lub wersję wzbogaconą z ogórkiem kiszonym.
Przygotowuję ten dip w dwóch wersjach: gładki
lub wersję wzbogaconą z ogórkiem kiszonym.
Składniki:
2 łyżki
majonezu,
2 łyżki
ketchupu,
1 mały, kiszony
ogórek (opcjonalnie),
kilka kropel sosu tabasco,
kilka kropel sosu tabasco,
sól,
pieprz do smaku.
Majonez
wymieszać z ketchupem.
Dodać sos tabasco, sól i pieprz.
Jeszcze raz wymieszać i gotowe.
W wersji wzbogaconej dodać ogórka kiszonego
startego na tarce o grubych oczkach.
Prawda, że banalnie proste?
Dodać sos tabasco, sól i pieprz.
Jeszcze raz wymieszać i gotowe.
W wersji wzbogaconej dodać ogórka kiszonego
startego na tarce o grubych oczkach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz