wtorek, 2 kwietnia 2019

Różowy dip majonezowy

Bardzo lubię ten dip.
Jego przygotowanie jest dziecinnie proste,
zajmuje dosłownie chwilę a jest bardzo smaczny,
pasuje do grillowanego mięsa, frytek, fit nuggetsów,
czy piersi kurczaka zapiekanej w krakersach.
Przygotowuję ten dip w dwóch wersjach: gładki 
lub wersję wzbogaconą z ogórkiem kiszonym.


Składniki:
2 łyżki majonezu,
2 łyżki ketchupu,
1 mały, kiszony ogórek (opcjonalnie),
kilka kropel sosu tabasco,
sól, pieprz do smaku.


Majonez wymieszać z ketchupem.
Dodać sos tabasco, sól i pieprz. 
Jeszcze raz wymieszać i gotowe.
W wersji wzbogaconej dodać ogórka kiszonego 
startego na tarce o grubych oczkach.  
Prawda, że banalnie proste?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz