Z jego wykonaniem poradzi sobie nawet
dziecko.
Dzisiaj u mnie zielona, wiosenna wersja
z musem z kiwi.
Składniki (4 małe porcje):
250 ml mleka,
4 łyżki szałwii hiszpańskiej (nasion chia),
1 łyżka miodu,
2-3 dojrzałe kiwi.
Mleko wymieszać z nasionami chia.
Odstawić na około pół godziny,
mieszając od czasu do czasu, żeby nie
zrobiły się grudki.
Dodać miód, ponownie wymieszać, przykryć folią spożywczą
i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Nasiona chia wchłoną mleko, napęcznieją i powstanie lekko kleisty "pudding"
Kiwi zblendować na gładki mus.
Pudding przełożyć do szklaneczek lub słoiczków, polać gotowym musem.
Smacznego!
super deser, zdrowy i smaczny, dobra alternatywa dla gotowych jogurtów ze sklepu z niewiadomym składem
OdpowiedzUsuńLukasz
___________
https://przepisynaszybko.pl