Sezon dyniowy w pełni, więc dania z dynią
często goszczą na moim stole.
Jej optymistyczny, pomarańczowy kolor i
słodki smak
świetnie wpływa na poprawę samopoczucia w
te jesienne dni.
Dzisiaj na obiad przygotowałam słodkie placuszki
dyniowe,
chandra odgoniona!
Te placuszki są fajnym pomysłem na słodki obiad,
leniwe, niedzielne śniadanie bądź podwieczorek.
Te placuszki są fajnym pomysłem na słodki obiad,
leniwe, niedzielne śniadanie bądź podwieczorek.
Składniki:
600 g miąższu z dyni,
2 jajka,
5 czubatych łyżek mąki pszennej,
szczypta soli,
olej rzepakowy do smażenia.
cukier puder do podania.
Dynię obrać,
wydrążyć. Miąższ zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
Dodać jajka, mąkę
pszenną, szczyptę soli i wymieszać.
Smażyć na
rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Odsączyć na
papierowym ręczniku.
Podawać z
cukrem pudrem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz