Letnie przyjęcia i imprezy wymagają lekkich przekąsek.
Idealnie sprawdzi się tutaj włoska sałatka Caprese,
ale podana w formie koreczków, akurat na jeden kęs.
Caprese to prosta w przygotowaniu sałatka, zachwycająca
zarówno smakiem jak i wyglądem, który przywodzi na myśl włoską
flagę
– zielona bazylia, biała mozzarella i czerwone pomidory.
Składniki:
1 opakowanie mini mozzarelli (150 g),
ok. 15 pomidorków koktajlowych (tyle ile kuleczek mozzarelli),
ok. 15 listków świeżej bazylii,
1 łyżka oliwy z oliwek,
sól pieprz do smaku,
Pomidorki umyć, kuleczki mozzarelli odsączyć z zalewy.
Nadziewać na wykałaczki w kolejności: pomidor, listek bazylii
i kulka mozzarelli. Gotowe koreczki ułożyć na talerzu,
posypać solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz