Smoothie to
prawdziwa bomba witaminowa.
Dodając
różne warzywa i owoce, za każdym razem otrzymujemy inny smak.
Lubię łączyć
szpinak z owocami tropikalnymi.
Liście
szpinaku nadają piękny, wiosenny kolor,
są łagodniejsze w smaku niż jarmuż.
Jeśli zaczynacie przygodę z zielonymi smoothie,
to polecam właśnie liście szpinaku.
Dzięki
dodatkowi dojrzałego mango smoothie ma kremową konsystencję,
natomiast ananas
i sok z pomarańczy pozwalają uzyskać pyszny, słodki smak.
Składniki:
2 szklanki
liści szpinaku,
1/2
dojrzałego mango,
1/3 ananasa,
3 pomarańcze
(bądź 1 szklanka świeżego soku z pomarańczy),
1 łyżeczka
zmielonego siemienia lnianego.
Mango i
ananasa obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Wycisnąć sok
z pomarańczy – ma powstać 1 szklanka soku.
Szpinak
umyć.
Wszystkie
składniki umieścić w kielichu blendera,
Miksować
przez chwilę do uzyskania gładkiej konsystencji.
Jeśli smoothie jest zbyt gęste dodać więcej soku bądź wody.
Podawać od
razu po przygotowaniu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz