niedziela, 28 kwietnia 2019

Zielone smoothie ze szpinakiem, mango i pomarańczami

Uwielbiam wszelkiego rodzaju smoothie i koktajle.
Są pyszne, sycące i pozwalają przemycić
sporą ilość warzyw i owoców do naszej diety.
To prawdziwa bomba witaminowa.
Gęsta konsystencja sprawia, że po wypiciu szklanki smoothie
czujemy się nasyceni na długo.
Smoothie może stanowić odrębny posiłek,
często zastępuję nim drugie śniadanie lub kolację.
Dzięki dodatkowi dojrzałego mango smoothie ma kremową konsystencję
i pyszny, słodki smak.


Składniki:
2 szklanki liści szpinaku,
1/2 dojrzałego mango,
3 pomarańcze (bądź 1 szklanka gotowego soku z pomarańczy),
1 brzoskwinia,
1 jabłko,
1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego.


Mango, brzoskwinię i jabłko obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Wycisnąć sok z pomarańczy – ma powstać 1 szklanka soku.
Szpinak umyć.
Wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera,
Miksować przez chwilę do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Podawać od razu po przygotowaniu.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz