Niedziela bez
deseru to jak lato bez słońca,
albo zima bez śniegu.
albo zima bez śniegu.
Korzystając z rozpoczęcia ferii oraz pięknej, słonecznej pogody,
postanowiłyśmy spędzić niedzielę poza domem,
deser musiał
być więc szybki w przygotowaniu.
Idealnie sprawdził się Eton Mess - bałagan w
Eton.
Bezy, słodka
śmietana i borówki - poezja smaku
i
jednocześnie szybkość wykonania.
Po prostu
deser idealny.
Składniki:
200 ml
śmietany kremówki,
2 łyżeczki
cukru pudru,
300 g
borówek,
40 g bez.
W zasadzie
ilość poszczególnych składników
zależy od indywidualnych preferencji,
zależy od indywidualnych preferencji,
jedni wolą
więcej owoców, inni więcej śmietany.
Musicie
wypróbować jaki Eton Mess Wam najbardziej smakuje.
Zasada jest
jedna - brak zasad ;)
Śmietanę ubić
z cukrem, bezy pokruszyć na dość duże kawałki.
W pucharkach
układać na przemian śmietanę,
pokruszone
bezy i borówki.
Podawać od
razu po przygotowaniu.
Zbyt długie
przechowywanie sprawi, że bezy rozmiękną
i deser straci fajną "chrupkość".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz