czwartek, 3 stycznia 2019

Pasta z kurczaka


Czy też tak macie, że po gotowanych w weekend 
rosołach/zupach pomidorowych 
zostaje Wam mięso, z którym nie bardzo wiadomo co zrobić? 
Jeśli tak to moja dzisiejsza propozycja rozwiąże Wasze problemy ;)
Ja zazwyczaj wykorzystuję gotowane mięso z kurczaka 
do przygotowania pasty do kanapek. 
Jest to propozycja nie wymagająca ani czasu ani wyszukanych składników. 
Im prostsza wersja tym lepsza.


Składniki:
300 g ugotowanego kurczaka (ja wykorzystałam udka),
100 g żółtego sera,
3 łyżki majonezu,
pół pęczka natki pietruszki,
sól, pieprz do smaku.


Mięso z kurczaka oddzielić od kości, drobno pokroić,
ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do kurczaka,
Do masy serowo-kurczakowej dodać pokrojoną natkę pietruszki, 
majonez, sól, pieprz, wymieszać i gotowe. 
Odstawić na kilka minut do lodówki, żeby się wszystkie smaki przegryzły. 
Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz