Czy też tak
macie, że po gotowanych w weekend
rosołach/zupach pomidorowych
zostaje
Wam mięso, z którym nie bardzo wiadomo co zrobić?
Jeśli tak to moja dzisiejsza
propozycja rozwiąże Wasze problemy ;)
Ja zazwyczaj wykorzystuję
gotowane mięso z kurczaka
do przygotowania pasty do kanapek.
Jest to propozycja
nie wymagająca ani czasu ani wyszukanych składników.
Im prostsza wersja
tym lepsza.
Składniki:
300 g ugotowanego kurczaka (ja
wykorzystałam udka),
100 g żółtego sera,
3 łyżki majonezu,
pół pęczka natki pietruszki,
sól, pieprz do smaku.
Mięso z
kurczaka oddzielić od kości, drobno pokroić,
ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do kurczaka,
Do masy serowo-kurczakowej dodać pokrojoną natkę pietruszki,
majonez, sól, pieprz, wymieszać i
gotowe.
Odstawić na kilka minut do lodówki, żeby się wszystkie smaki
przegryzły.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz