Moja
dzisiejsza propozycja to fajny pomysł na szybki obiad
bądź ciepłą kolację.
bądź ciepłą kolację.
Wystarczy
zrobić do tego "mumiowego kurczaka" sałatkę i posiłek gotowy.
Dzięki temu, że kurczak jest zawinięty w ciasto francuskie,
inne węglowodanowe dodatki typu ryż, makaron czy ziemniaki
nie są już potrzebne.inne węglowodanowe dodatki typu ryż, makaron czy ziemniaki
Składniki:
filet z
kurczaka,
opakowanie
ciasta francuskiego,
200 g
pieczarek,
duża cebula,
4 plastry
żółtego sera,
sól, pieprz,
Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i lekko poddusić.
Na blaszce z piekarnika rozłożyć papier do pieczenia,
ciasto francuskie podzielić na 2 części, ułożyć na blasze,
Na blaszce z piekarnika rozłożyć papier do pieczenia,
ciasto francuskie podzielić na 2 części, ułożyć na blasze,
naciąć nożem przeciwległe boki, tworząc 1-1,5 cm paseczki,
Filet z
kurczaka podzielić wzdłuż na dwie płaskie części,
oprószyć solą i pieprzem i ułożyć na cieście
(na każdym kawałku ciasta 1 kawałek kurczaka).
(na każdym kawałku ciasta 1 kawałek kurczaka).
Na kurczaku
ułożyć uduszone pieczarki z cebulą,
I teraz
zaczyna się zabawa - zaplatanie ciasta :)
Na przemian
układamy na naszym kurczaku paski ciasta,
raz z lewej,
raz z prawej, pozostawiając między nimi odrobinę przerwy.
Ciasto
francuskie posmarować po wierzchu roztrzepanym jajkiem
i wstawić do
piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 35-40 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz