Dziś kolejny
przepis na pastę do chleba.
Ponieważ nie lubię gotowych wędlin, a ile można
jeść zwykły ser czy jajka,
dla odmiany staram się przygotowywać różne pasty.
Są
one proste w wykonaniu, smaczne
i można je przygotować na wiele sposobów, z
przeróżnych składników.
Tym razem pasta z jajek z dodatkiem sera feta.
Składniki:
pół
opakowania sera feta (około 130 g),
3 jajka,
2 łyżki
posiekanej natki pietruszki (lub szczypiorku),
pieprz do
smaku.
Jajka
ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Fetę rozdrobnić widelcem, dodać
pokrojone jajka
i natkę pietruszki (lub szczypiorek - robię w obydwu wersjach,
w zależności od tego co mam w lodówce).
Dokładnie wymieszać. Popieprzyć do
smaku,
nie solić - feta jest wystarczająco słona.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz