czwartek, 31 stycznia 2019

Pasta jajeczna z fetą

Dziś kolejny przepis na pastę do chleba. 
Ponieważ nie lubię gotowych wędlin, a ile można jeść zwykły ser czy jajka, 
dla odmiany staram się przygotowywać różne pasty. 
Są one proste w wykonaniu, smaczne 
i można je przygotować na wiele sposobów, z przeróżnych składników. 
Tym razem pasta z jajek z dodatkiem sera feta.


Składniki:
pół opakowania sera feta (około 130 g),
3 jajka,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki (lub szczypiorku),
pieprz do smaku.


Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. 
Fetę rozdrobnić widelcem, dodać pokrojone jajka 
i natkę pietruszki (lub szczypiorek - robię w obydwu wersjach, 
w zależności od tego co mam w lodówce). 
Dokładnie wymieszać. Popieprzyć do smaku, 
nie solić - feta jest wystarczająco słona.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz