raz jest zimno, ponuro, pada deszcz,
za chwilę świeci słońce i jest całkiem przyjemnie.
Taka zmienna pogoda sprzyja zachorowaniom.
Żeby się przed nimi uchronić trzeba się "wzmacniać od środka".
Na jesienno-zimowe chłody proponuję pastę z żółtego sera
z dodatkiem czosnku i zielonych ziół.
Składniki:
200 g żółtego sera,
3 ząbki czosnku,
garść natki pietruszki,
kilka listków bazylii,
2-3 łyżki majonezu (można wymieszać majonez z jogurtem naturalnym),
sól, pieprz do smaku.
Ser żółty zetrzeć
na tarce, dodać majonez, posiekane zioła,
drobno pokrojony czosnek.
Posolić,
popieprzyć i dokładnie wszystko wymieszać.
I gotowe -
przygotowanie tej pasty zajmuje 5 minut,
a jest fajną alternatywą do kanapki z
wędliną
czy zwykłym plastrem żółtego sera.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz