niedziela, 28 stycznia 2018

Sałatka brokułowa z fetą, sosem czosnkowym i chrupiącymi migdałami

Bardzo lubię brokuły, a do brokułów idealnie pasuje sos czosnkowy
i słona feta.
Żeby złamać "miękkość" sałatki dodaję prażone migdały.
Mmmmm pycha 


Składniki:
brokuł - 1 duży lub 2 małe,
ser feta-pół opakowania,
płatki migdałów - 3 łyżki,
kilka ząbków czosnku,
mały jogurt naturalny,
majonez - 2 łyżki.


Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy na parze ok. 10 minut.
Dzięki gotowaniu na parze brokuły zachowują swój kolor 
i są sprężyste.
Płatki migdałów prażymy na suchej patelni, fetę kroimy w kostkę.
Brokuły układamy na półmisku, dodajemy fetę i przygotowujemy sos:
jogurt naturalny mieszamy z 2 łyżkami majonezu,
dodajemy drobno pokrojony czosnek.
Gotowym sosem polewamy brokuły i posypujemy prażonymi migdałami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz