poniedziałek, 29 stycznia 2018

Pasta z makreli i jajek

Jakoś tak ostatnio nic mi się nie chce.
Za oknem zimno, ciemno, do wiosny daleko ;)
Ale jeść coś trzeba, więc żeby się nie przemęczyć 
a coś dobrego przygotować 
proponuję szybką i prostą pastę do kanapek,
z wędzonej makreli i jajek.


Składniki:
1 wędzona makrela,
2-3 jajka,
2 kiszone ogórki,
1 mała cebula,
pół pęczka szczypiorku lub koperku,
2 łyżki majonezu,
sól, pieprz do smaku.


Jajka ugotować na twardo, makrelę obrać z ości, przełożyć do miski 
i rozdrobnić widelcem. 
Cebulę, ogórki i jajka pokroić w kostkę, dodać do makreli. 
Posolić (trochę), popieprzyć (dużo), dodać majonez 
i pokrojony szczypiorek (lub koperek). 
Dokładnie wymieszać. 
Odstawić do lodówki, żeby smaki się przegryzły.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz