Jakoś tak
ostatnio nic mi się nie chce.
Za
oknem zimno, ciemno, do wiosny daleko ;)
Ale jeść coś
trzeba, więc żeby się nie przemęczyć
a coś dobrego przygotować
proponuję
szybką i prostą pastę do kanapek,
z wędzonej
makreli i jajek.
Składniki:
1 wędzona makrela,
2-3 jajka,
2 kiszone ogórki,
1 mała cebula,
pół pęczka szczypiorku lub koperku,
2 łyżki majonezu,
sól, pieprz do smaku.
Jajka
ugotować na twardo, makrelę obrać z ości, przełożyć do miski
i rozdrobnić widelcem.
Cebulę, ogórki
i jajka pokroić w kostkę, dodać do makreli.
Posolić (trochę), popieprzyć
(dużo), dodać majonez
i pokrojony szczypiorek (lub koperek).
Dokładnie
wymieszać.
Odstawić do lodówki, żeby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz